Wat is NextEnergy?

June 17th, 2010 · by admin · NextEnergy

NextEnergy is een uniek platform dat kennis van duurzame energie binnen gebieds- en gebouwontwikkeling bundelt en vertaalt in actie. Door samenwerking en actie versnelt NextEnergy de transitie naar een duurzame energievoorziening.

NextEnergy werkt met challenges. Een challenge is een project met een begin- en eindpunt waarbij binnen maximaal één jaar duurzame energie oplossingen worden geïmplementeerd in gebied en / of gebouwen. Een voorbeeld is Zuidas Solar.

Om het doel van Nextenergy te bereiken zetten wij de volgende middelen in:

1. Online (kennis & discussie) platform: www.NextEnergy.nl/platform, welke de challenges facilliteert. Energie-experts (mensen werkzaam binnen de energie sector), projectontwikkelaars, -bureaus, beheerders en (lokale) overheden dragen bij aan de challenge door het plaatsen van ideeën en oplossingen.

2. Open online (kennis & discussie) platform ‘Duurzame Energie Linkedin groep’

3. De centrale website www.NextEnergy.nl verwijst naar het challenge platform, de Linkedin groep, geeft de partners weer en toont het actuele nieuws over duurzame energie en de voortgang van de challenges.

4. Evenementen: één-jaarlijks terugkerend evenement met sprekers, workshops en stands en meerdere ‘café’ edities voor het bevorderen van de (online) discussie over duurzame energie.

In 2010 lanceert NextEnergy het eerste evenement en is de release van het platform. Het is ons doel om in 2011 binnen gebieds- en gebouwontwikkeling hét kennisplatform over duurzame energie van nu en de nabije toekomst te worden.

Leave a Reply